Ontstaan van kwekerij Wico Planten

Wico planten is ontstaan in 2004 en opgericht door Cor en Wilfried Bras. Kwekerij Ploeger stond bekend om zijn grote kennis van vast planten en om zijn grote sortering. Nu gaat Wico Planten door om het sortiment die verloren ging bij kwekerij Ploeger weer terug te krijgen en weer te verkopen aan particulieren, kwekerijen, handelaren en iedereen die graag aparte vaste planten willen hebben.

De eigenaren van Wico Planten zijn Cor en Wilfried Bras. Cor was 20 jaar werkzaam bij kwekerij Ploeger en heeft daar de kennis opgedaan om het grote sortiment weer te kweken. Na het verdwijnen van Kwekerij Ploeger zijn wij langzaam weer begonnen met kweken, zaad oogsten, stekken en scheuren van de aparte soorten.

Halverwege het jaar 2013 heeft de kwekerij een stukje sortiment erbij gekregen van de Bolle Jist. Tot 2012 was dit de kwekerij van Han Nienhuis die te vroeg van ons is heengegaan. Wij hopen ook met dit sortiment verder te gaan. Per 1 januari 2014 heeft Wilfried besloten om zich terug te trekken uit het bedrijf vanwege prive redenen. Wanneer het mogelijk is zal hij nog wel helpen bij beurzen of lezingen. Gelukkig helpt de vrouw van Cor Bras, Dirkje van der Meulen mee op de kwekerij. Ook zij heeft 18 jaar gewerkt bij Kwekerij Ploeger.


Mijn vrouw Dirkje op de kwekerij