Winkelmand

Wij zijn een kwekerij die de planten de tijd geven om te groeien en op die manier goed door-wortelde planten wil leveren. Planten die de tijd krijgt om te groeien en daarna in de tuin een plek krijgt die hij zelf in de natuur ook zou gaan staan. Deze planten zijn in balans en maken dan zelf anti-stoffen aan tegen ziektes en insecten. Deze planten zijn sterker en bloeien rijker. Als u dit voor de hele tuin voor elkaar krijgt, dan krijgt u een onderhoudsarme tuin. Ook is de tuin dan in balans en wordt het ook bezocht door vogels, insecten en andere dieren.

Om dit voor elkaar te krijgen is informatie van groot belang. In de winkel bij de planten hebben wij informatie staan hoe de plant het liefst wil staan. Wij geven lezingen waarin we uitleggen over standplaats van de plant en hoe dit om te zetten naar de tuin. In samenwerking met de Botanische tuin Utrecht en zijn Hortulanus Gerard van Buiten hebben we een driedaagse cursus ontwikkeld waarin we dit uitgebreid uitleggen.

Uitgelichte producten

Voorbeeld

Salvia officinalis ‘Berggarten’

Mooi grijs-groen viltig groenblijvend blad. Eigenlijk is het zonde dat deze plant gaat bloeien. Het blad bepaald in dit geval de sierwaarde. Kan prima op een droge standplaats. Ook als kuipplant.

Salvia nemorosa ‘Caradonna’

Dit keer stelen niet de bloemen de show, maar de donkere stelen. Samen met de violette bloemen een prachtplant. Direct na de bloei (90% uitgebloeid) vuisthoogte afsnijden voor een volwaardige 2e bloei. Bijmesten en watergeven.

Salvia guaranitica ‘Super Trooper’

Een vrij nieuwe introductie die groter is dan de bekende Salvia ‘Amistad’. De bloemen zijn iets donkerder dan Amistad. Is een half heestertjes, maar is in Nederland verstandig om deze beschut te planten.

Helleborus orientalis ‘Double Ellen Mix’

Een dubbele vorm van de Firma Nachtvlinder BV die deze speciaal geselecteerd hebben na hun kruisingen. Rijkbloeiend.

U kunt ons vinden op:

Adres

Zebraspoor 154 3605 GJ Maarssen

Contact

Tel.: 06-34709094 E.mail: info@wicoplanten.nl

Hestia | Ondersteund door WordPress