Wij geven ook lezingen

Wij geven ook lezingen voor groepen. In deze lezingen is het de bedoeling dat we de groep leren om hun tuin mooi te maken en mooi te houden. Dit doen we door middel van een ongeveer 2 uur durende avond waarin we met behulp van een aantal foto's een verhaal vertellen over de planten.

We hebben 3 soorten lezingen:


Vaste planten in de praktijk.


Aan de hand van een aantal hoofdstukken worden er aspecten behandeld waardoor planten in uw tuin het minder of juist beter doen. Hierin wordt ingegaan op de standplaats, ziekten en plagen, methode/trucjes om de plant gezond te houden of langer te laten bloeien. Er loopt een rode draad door de lezing, waarbij we voor de pauze het vooral over de standplaats hebben en na de pauze methodes behandelen om een plant mooi te houden of langer te laten bloeien. Natuurlijk wordt er dieper ingegaan op de vragen vanuit het publiek bij bepaalde onderwerpen.


Vaste planten en hun omgeving

Aangezien we een oorsprong hebben vanuit kwekerij Ploeger in de Bilt gebruiken wij ook de unieke standplaatscode systeem van de Duitse schrijvers van het boek "Die Stauden". Aan de hand van dit systeem  proberen wij het publiek uit te leggen wat de ideale standplaats is van de plant. Wanneer die er niet is welke methode er dan mogelijk zijn om deze plaats te benaderen. Ook dit gebeurt weer aan de hand van hoofdstukjes . Na de pauze wordt er ook ingegaan op het gebruik van vaste planten in bijvoorbeeld de vaas of in de keuken.
 
Vaste planten en hun gebruik
 
In deze lezing gaan we in op het gebruik van vaste planten in de tuin, vaas en keuken. Ook gaan we in op het onderhoud van de vaste planten in de tuin om ze het jaar rond mooi te houden zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Dit gebeurt aan de hand van kleine hoofdstukjes zodat er een duidelijke rode draad zit in het verhaal.Mocht u geïnteresseerd zijn in een lezing kan u altijd meer informatie opvragen door middel van het contactformulier.