hoe komt het sortiment tot stand

Het kweken van ons sortiment gebeurt voornamelijk uit eigen kwekerij. Dit doen we door middel van zaaien, stekken en scheuren. De verhouding van deze kweekmethode is ongeveer 1/3 zaaien, 1/3 stekken en 1/3 scheuren. Van het zaad wordt ongeveer 60 % zelf geoogst en de rest wordt bij een enkele zaadleverancier ingekocht.

Bij moderne kwekerij komt ook een redelijk gedeelte via weefselkweek. Als het aan ons ligt proberen we dit te ontwijken. Toch zal er een enkele keer bij collega's worden gekocht en dan is er wel een kans dat we weefselkweek planten krijgen. Onze mening is dat de planten via weefselkweek minder sterk zijn en in het begin meer zorg nodig hebben dan planten via de andere methode vermeerderd.

Sinds kort hebben we ook een klein sortiment alpine planten van de Bolle Jist. Tot onze spijt is de oprichter van deze kwekerij vorig jaar overleden. Sinds afgelopen maart hebben we weer contact met z'n weduwe en hebben we wat alpine planten al overgenomen. Waarschijnlijk zullen we ook een gedeelte van zijn opgepotte bollen overnemen.

De verkoop geschiedt via online verkoop, beurzen, lezingen en verkoop aan huis. Als u de planten wilt verzenden naar uw huis, krijgt u van ons eerst een factuur. Wanneer de factuur betaald is worden de planten verstuurd via postnl. Ook kunt u natuurlijk een bestelling doen voor als we naar een beurs of lezing gaan, zodat u het daar kunt afhalen.