Winkelmand

Wij zijn een kwekerij die de planten de tijd geven om te groeien en op die manier goed door-wortelde planten wil leveren. Planten die de tijd krijgt om te groeien en daarna in de tuin een plek krijgt die hij zelf in de natuur ook zou gaan staan. Deze planten zijn in balans en maken dan zelf anti-stoffen aan tegen ziektes en insecten. Deze planten zijn sterker en bloeien rijker. Als u dit voor de hele tuin voor elkaar krijgt, dan krijgt u een onderhoudsarme tuin. Ook is de tuin dan in balans en wordt het ook bezocht door vogels, insecten en andere dieren.

Om dit voor elkaar te krijgen is informatie van groot belang. In de winkel bij de planten hebben wij informatie staan hoe de plant het liefst wil staan. Wij geven lezingen waarin we uitleggen over standplaats van de plant en hoe dit om te zetten naar de tuin. In samenwerking met de Botanische tuin Utrecht en zijn Hortulanus Gerard van Buiten hebben we een driedaagse cursus ontwikkeld waarin we dit uitgebreid uitleggen.

Uitgelichte producten

Voorbeeld

Solidaster luteus ‘Lemore’

Een kruising tussen Solidago ptarmicoides en een Solidago hybride. Op het proefstation is onderzocht dat er geen Asterbloed inzit. De naam blijft voorlopig gehandhaafd. Prima snijbloem en tuinplant. 2 x bloeiend. Iets lichter dan S. luteus.

Solidago canadensis

Deze drachtplant uit Canada moet u wel opsluiten. Maar is wel een perfecte drachtplant voor bijen, hommels en andere insecten, vandaar dat deze plant geregeld wordt ingezet. Lang bloeiend dus nog lang mooi. Ideaal voor een verwilderingstuin.

Soldanella montana

De bloemkleur is meer paars dan die van S. alpina maar kleiner en meer gefranjerd. Het blad is grover. Goed gedraineerde maar toch voldoende vochtige en zwarte grond. ’s Winters afdekken.

Sisyrinchium patagonicum

Een leuke plantje met het blad van een iris en de bloem van een lelie. Houdt in het groeiseizoen van redelijk wat vocht. Staat van oorsprong in Patagoniƫ in de valleien. Kan zeer korte periodes van droogte verdragen. Voor op een vochtige plek in de rotstuin.

U kunt ons vinden op:

Adres

Zebraspoor 154
3605 GJ Maarssen

Contact

Tel.: 06-34709094
E.mail: info@wicoplanten.nl