Winkelwagen

Planten zoeken in de natuur naar plaatsen waar ze zich het lekkerste voelen. Ook zorgt de natuur dat er planten zijn die snel groeien en rijk bloeien maar die zijn vaak kortlevend (ruderalen). Als deze planten verdwijnen worden deze plaatsen ingenomen door langlevende planten die langzaam starten.


Onze missie om planten te adviseren die in uw tuin op de plek komen waar ze in de natuur ook zouden staan. Dit zorgt ervoor dat de planten zich lekker voelen in uw tuin. Als de planten zich lekker voelen is de weerstand van de plant het hoogst. In de combinatie moet er dan voor gezorgd worden dat de planten elkaar opvullen. Hierdoor wordt een tuin of border onderhoudsarm. Om nu te zorgen dat de planten al sterk zijn kweken wij de planten met “rust”. Dat wil zeggen dat de planten buiten worden opgekweekt en dat de planten niet in een kas worden voorgetrokken. Ook de vermeerdering gaat op traditionele manier dus niet via het laboratorium. Ook gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen om planten gezond te houden. Wanneer de gegroefde lapsnuitkever en de naaktslak toch bestreden dienen te worden gebeurt dit door nematoden, de natuurlijke vijand. Als grond is de basis kokos gemengd met compost.


Wij genieten van een tuin als alles in balans is en je dus behalve veel bloemen ook kunt genieten van de dieren in de tuin. Mooie insekten, vlinders en bijen zorgen ook voor kikkers en salamanders en misschien wel egels. Met een mooi woord diversiteit in je tuin.


Wij wensen iedereen veel rust en plezier in de tuin.